Reportage från Vårresan till Stockholm 2014

Årets vår resa gick till kungliga huvudstaden med besök på Vattenfalls nya huvudkontor i Solna ”Arenastaden”.
Vi blev guidade av Vattenfalls fastighetschef Olle Larsten och en av hans medarbetare. Vi fick se de stora allmänna utrymmena med bl.a. ”kunskapstrappan” och mötesplatser och fikautrymmen tittade på ”utegården” på Plan 12 i härligt vårväder, en fantastisk utsikt, besökte sedan motionsutrymmen och ett lyxigt cykelgarage för 300 cyklar. Olle berättade att kontoret var mycket energi effektivt och hade fått pris för detta Besökte ett kontorslandskap där det upplevdes som tyst och rofyllt mot vad man kan förvänta i ett sådant Ett trevligt och intressant besök.
En av våra medresande veteraner kommenterade när det blev prat om Råcksta kontoret att han varit med och stakat ut för bygget 1954 som stod klart 1962 och nu sedan två år rumsterar alla Vattenfallare i Stockholm även koncernledningen i det nya kontoret i Arena staden.

Efter besöket på Vattenfalls Huvudkontor for vi till Kaknästornet för en bedårande utsikt och en lunch.
Sundbergsbuss som vi färdades med hade förbeställt så det gick smidigt. Roligt att se Stockholm med omnejd i fint vårväder.

Vår chaufför

Lunch

Sedan avslutades efter middagen med en promenad i kungsträdgården för att se på blomningen och strövande stockholmare. Återsamling vid bussen framför operabaren dit ”alla hittade” varefter vidtog hemfärden i lugnt tempo.

Synd att inte fler av våra veteraner antog möjligheten att deltaga i en intressant och trevlig resa.

Karl-Fredrik


Publicerat

i

av

Etiketter: